Cluj - Napoca | 0741.181.185


Filmare cu drona Parcul Central Cluj, obiectiv turistic important al ClujuluiParcul Central Cluj "Simon Barnutiu" sau Parcul Mare cum este el denumit de catre clujeni este unul dintre principalele obiective ale turistilor atunci cand viziteaza Clujul dar si cel mai mare parc al Clujului si unul dintre principalele spatii verzi ale orasului Cluj. Parcul se intinde pe o suprafata de aproximativ 13 hectare.

Parcul Central Cluj are o istorie de peste 180 de ani, fiind deschis in anul 1830 sub denumirea de Parcul Poporului. In anul 1865 au fost construie aleile, pavilionul de muzica iar lacul a fost sapat. Incepand cu anul 1960 in parc sunt prezente statuile personalitatilor: Octavia Goga, Liviu Rebreanu, George Cosbuc, Sigismund Toduta si Antonin Ciolan. In 1871 lacul este inchiriat de Asociatia de Patinaj iar in anul 1877 aceasta asociatie construieste un pavilion din lemn pe insula lacului. Pe parcursul a doi ani, 1896 si 1897 au fost construite pavilionul de patinaj si chioscul. In anul 1990 parcul isi schimba denumirea in Parcul Central "Simion Barnutiu".

Simion Barnutiu (1808 - 1864) a fost profesor universitar, filozof, istoric si om politic, el fiind unul dintre principalii organizatori si conducatori ai Revolutiei din anul 1848 din Transilvania.

Incepand cu anul 2010 a fost inscris pe lista monumentelor istorice din Cluj. Parcul Central Cluj "Simon Barnutiu" este deliminatat la est de Teatrul Maghiar, la vest de Stadionul Cluj Arena iar la nord de raul Somes.

Plimbarile simple, participarea la diferite evenimente, plimbarile cu barca pe lac, practicarea sportului sau pur si retragerea in linistea parcului si al sunetului relaxant al pasarilor, Parcul Mare este foarte indragit de catre Clujeni.

Fiind unul dintre principalele obiective turistice ale orasului Cluj nu avea cum sa lipseasca din portofoliul nostru un montaj realizat cu drona. Astfel am cautat si gasit o frumoasa seara de August pentru a filma cateva secvente aeriene cu drona. Rezultatul puteti sa il vedeti mai jos. Vizionare placuta !


Filmare aeriana cu drona Parcul Central Cluj "Simon Barnutiu"
Canal Youtube Aerial View

Pagina Facebook Aerial View

Drona noastra este capabila sa zboare pana la o distanta de aproximativ 2 km de locul de plecare.