Cluj - Napoca | 0741.181.185


Filmare aeriana cu drona, Piata Unirii ClujPiata Unirii din Cluj este una dintre cele mai mari piete din centrul si sud-estul Europei, avand dimensiunile de peste 200m pe 150m. Este a doua piata a Clujului ca si dimensiune dupa Piata Muzeului.

In Evul Mediu a purtat denumirea de Piata Mare, pentru a fi deosebita de Piata Muzeului care se numea atunci Piata Mica. Spre sfarsitul secolului XIX i-a fost schimbat numele in Piata Principala, denumire pe care nu a purtat-o mult timp dupa ce in prima partea a secolului XX a fost denumita Piata Regele Matia. Dupa 1918 piata a fost din nou redenumita purtand numele de Piata Unirii, asta insa pana in perioada comunista, atunci a purtat numele de Piata Libertatii. Dupa perioada de guvernare comunista piata a revenit la numele de Piata Unirii.

Pe laturile pietei se gasesc cladiri cu o mare importanta istorica, in coltul de la sud-vest se afla Hotelul Continental construit in anul 1894, pe latura din sud se afla doua cladiri importante, sub acoperisul carora au avut sedii Primaria si Banca Nationala. Pe latura din est se afla Palatul Banfy si cele doua cladiri construite in oglinda, loc din care porneste strada Iuliu Maniu. In mijlocul Pietei Unirii se afla Biserica Sf. Mihail si Statuia lui Matia Corvin.

Inca din anul 1882 dateaza ideea inaltarii unei statui a lui Matia Corvin la Cluj. In anul 1894 a fost aprobata macheta de catre autoritatile locale, pentru ca inaugurarea sa aiba loc in anul 1902. Statuile din bronz ale lui Matia Corvin si ale celor patru comandanti ai sai au fost aduse cu trenul de la Budapesta. Statuia lui Matia Corvin se remarca prin pozitionarea tuturor celor patru copite ale calului pe sol, conform traditiei acest lucru insemna ca Matia Corvin a murit de moarte naturala si nu in lupta. Statuia lui Matia Corvin si ale celor patru generali ai sai au fost restaurate in perioada 2010-2011.

Biseria Sfantul Mihail din Cluj se numara printre monumentele emblematice ale orasului fiind unul dintre monumentele reprezentative ale arhitecturii gotice din Transilvania. Constructia bisericii a inceput in anul 1316 si a fost finalizata 74 de ani mai tarziu, in anul 1390. Intre anii 1511 si 1542 a fost ridicat turnul bisericii, care in anul 1697 a fost distrus din cauza unui incendiu, fiind refacut in anul 1744 in stil baroc. In 1763 turnul a trebuit sa fie demolat din cauza unui cutremur care il deteriorase foarte mult, fiind in pericol de prabusire. In anul 1873 s-au inceput lucrarile la actual turn cu ceas, constructia fiind terminata in anul 1860.

Biseria Sfantul Mihail este unul dintre cele mai impozante biserici din Romania, ocupand locul cinci cu o lungime de 70 de metri. Unul dintre cele mai importante evenimente la care a fost martor edificiul religios a fost botezul lui Matia Crovin. Piata Unirii din Cluj este punctul zero al Municipiului Cluj-Napoca, dupa revolutie devenind un principal punct financiar al orasului.

Luand in considerare locatia cu un trecut istoric puternic am hotarat sa facem o filmare aeriana cu drona in Piata Unirii pentru a surpinde aceste edificii istorice. Este a cincea filmare pe care am efectuat-o cu drona si incet, incet capatam experienta de care avem nevoie.

Luand in considerare locatia cu un trecut istoric puternic am hotarat sa facem o filmare aeriana cu drona in Piata Unirii pentru a surpinde aceste edificii istorice. Este a cincea filmare pe care am efectuat-o cu drona si incet, incet capatam experienta de care avem nevoie.

Filmare aeriana cu drona Piata Unirii Cluj
Canal Youtube Aerial View

Pagina Facebook Aerial ViewSocial media