Cluj - Napoca | 0741.181.185


Drona, istoric, ce este, cum functioneaza si unde se poate folosi ?O drona este un quadcopter, un elicopter quadrotor, care este ridicat de la sol si propulsat cu ajutorul a patru motoare pe care sunt montate vertical patru elice. Majoritatea quadcopterelor folosesc doua seturi de elice identice fixe, doua dintre ele functioneaza in sensul acelor de ceasornic si celelalte doua in sens invers acelor de ceasornic.

Controlul qaudcopterului se realizeaza prin modificarea ratei de rotatie a unuia sau mai multor motoare, schimband astfel sarcina cuplului si caracteristicile de tractiune. Quadcopterul este controlat de la sol prin intermediul unei telecomenzi. Imaginea este redata pe telefon sau tableta care este conectata la telecomanda printr-un cablu USB, insa difera de la model la model.

Primul elicopter cu patru motoare a fost proiectat de Louis Breguet, acesta s-a ridicat de la sol desi la o inaltime de doar cativa metri. La inceputul anilor 1920 si 1930 au aparut primele astfel de vehicule care au putut sa decoleze si sa aterizeze cu succes in plan vertical. Oricum modelele din acesti ani au avut performante foarte scazute si prototipurile urmatoare necesitau prea multe sarcini din partea pilotului.

Recentele modele de quadcopetere au devenit populare din cauza ca sunt vehicule aeriene fara pilot, aceastea utilizand sisteme electronice si electromagnetice pentru stabilizarea dronei, iar datorita manevrabilitatii foarte bune si dimensiunilor reduse, acestea pot fi pilotate atat in aer liber cat si in spatii inchise.

Pentru ca sunt disponibile intr-o varietate mare de dimensiuni, design, din cauza manevrabilitatii, dar si din cauza ca sunt foarte destepte, dronele pot fi folosite in multe situatii si medii. Acestea pot fi folosite pentru a elimina nevoile oamenilor de a se pune in pozitii periculoase. Acesta este motivul pentru care cercetarile in acest domeniu au crescut exponential in ultmii ani.

Vehiculele aeriene fara pilot sunt folosite pentru supraveghere si recunoastere de catre politie, agentiile secrete si militare, precum si in misiune de cautare si salvare in mediu urban. Compania canadiana Aeryon Labs a creat o drona silentioasa de dimensiuni mici care poate supraveghea oamenii si obiectele de pe teren. Ei sustin ca aparatul a jucat un rol cheie intr-o misiune de capturare a drogurilor intr-o jungla din America Centrala, prin furnizarea de imagini vizuale. Dronele pot fi folosite in alte domenii: film, televiziune, clipuri publicitare, videoclipuri, imobiliare, hotel & resort, evenimente sportive, nunti, aniversari, concerte, lansari de produse, constructii, monitorizari, prospectare de terenuri si chiar si agricultura.

In Statele Unite ale Americii dupa ce o drona care efectua un zbor de agrement s-a prabusit pe peluza Casei Albe la sfarsitul lunii Ianurie a anului curent, Serviciul Secret American a inceput o serie de zboruri de cu astfel de echipamente avand ca scop principal setarea unui protocol de securitate impotriva dronelor ostile.

Chiar daca pozele obtinute la nivelul solului sunt frumoase, este remarcabil cat de surprinzatoare sunt fotografiile aeriene obtinute de la inaltime. Quadcopterul nostru se poate deplasa pana la distante de 2 km de la punctul de pornire cu o autonomie de 25 de minute pentru o baterie si poate efectua filmari la calitate Ultra HD. .

Pe canalul nostru de Youtube puteti vizualiza filmarile aeriene cu drone efectuate pana in prezent iar prin pagina de Facebook va tinem la curent cu toate activitatile noastre.

Canal Youtube Aerial View

Pagina Facebook Aerial ViewSocial media