Cluj - Napoca | 0741.181.185


Filmare drona Ziua Porumbului, Dumbravioara, editia a II-a


Ferme Band, Mures

Un eveniment important denumit "Ziua Porumbului" a avut loc în 9 septembrie 2016 în Dumbrăvioara "satul berzelor" - sat atestat din anul 1319, situat pe malul râului Mureş şi renumit pentru una din cele mai mari colonii de berze albe.

Aflat la a doua ediţie, evenimentul a fost organizat de către Chemark Rom, companie înfiinţată la Codlea în anul 1998 cu capital integral românesc care produce si comercializează fungicide, bactericide, produse chimice pentru fertilizanţi, produse fitosanitare, insecticide şi substanţe pentru controlul creşterii plantelor. Chemark Rom oferă o paletă variată de produse şi servicii complexe, implicându-se activ în conceperea şi implementarea unor tratamente eficiente, ce sunt apoi prezentate producătorilor agricoli.

Gazda evenimentului a fost ferma Agroprest Dumbrăvioara punând la dispoziţie o platformă de 10 ha, formată din terenuri preluate şi comasate care la început nu deţineau rezervele naturale de elemente chimice necesare, dar cărora, în timp, reprezentanţii Agroprest, aplicând planuri corecte de fertilizare le-au redat elementele necesare cultivării unei mari varietăţi de hibrizi de porumb.

Dacă la prima ediţie din 2015, au fost 300 de participanţi si au fost testaţi 32 hibrizi de porumb, anul acesta celor aproximativ 400 de fermieri prezenţi li s-au prezentat loturi de hibrizi de către cele mai importante firme producătoare de seminţe din zona Transilvaniei: KWS, Syngenta, Maisadour, Saaten Union, Donau Saats, Marton Genetics.

Totodată companii de prestigiu în domeniul produselor pentru protecţia plantelor şi combaterea buruienilor - DuPont, Chemark Rom, Bayer, Adama, Belchim, Nufarm România - au prezentat erbicide de ultimă generaţie, scheme de tratament şi programe de nutriţie vegetală.

Organizatorul Chemark Rom a propus trei soluţii tehnologice novatoare în materie de fertilizare: "un îngrăşământ starter administrat odată cu semănatul, un stimulator de creştere şi un produs cu mult fosfor la aplicarea erbicidului postemergent şi o ultimă intervenţie cu un îngrăşământ foliar pe bază de azot ureic, fără diuret” - Imre Balasz, director tehnic Chemark Rom. Printre produsele folosite sunt: starterul Seed Sprint la semănat pentru a obţine o răsărire uniformă, fertilizatori Synergizer şi Nutriphuse, bionutrient Delfan Plus; produse prietenoase cu mediul înconjurător şi care nu prezintă toxicitate.

Partenerul principal al acestei ediţii a fost DuPont, companie americană cu 200 de ani existenţă, perioadă în care a obţinut peste 37500 de brevete. Compania consideră că pentru obţinerea unei hrane mai bune calitativ sunt necesare produse de înaltă ţinută ştiinţifică, motiv pentru care investşte anual 2 miliarde USD în cercetare. Întrucât hibrizii de la DuPont sunt adaptaţi condiţiilor climatice ale zonei, fermierii au avut posibilitatea să înţeleagă care este potenţialul hibrizilor şi să aleagă ceea ce li se potriveşte mai bine, având acces totodată şi la tehnologia aplicată.

Participanţii la eveniment au asistat la o demonstraţie privind gama de lucrări necesară unei culturi de rapiţă, demonstraţie realizată de către IPSO Agricultură cu utilajele pe care le comercializează.

Intenţia organizatorilor a fost să reunească în cadrul evenimentului fermieri şi reprezentanţi ai firmelor de seminţe şi pesticide, să pună la dispoziţia fermierilor informaţiile necesare şi să prezinte rezultate experimentale concrete şi relevante pentru zona de centru a Transilvaniei.

Multumim Chemark Rom pentru aceasta colaborare !

Aerial View ofera servicii video - foto profesionale pe diferite platforme si in diferite domenii in toata Romania.Filmare drona, Ziua Porumbului, Dumbravioara